Схемите на Весела Лечева не спират: Наред е унищожението на БСТ

Време за прочитане:3 Минути, 17 Секунди

Весела Лечева унищожава целенасочено БСТ. Само преди няколко дни е имало тайна среща на високо ниво във Велинград с ръководството на тотото, на която Весела Лечева е дала категорично разпореждане служителите в БСТ да бъдат редуцирани с 60 процента. Това на практика означава, че служебния министър назначен от Румен Радев ще остави 10 000 семейства на улицата, информира Paveto.bg.

Всичко това се случва на фона безпрецедентно източване на БСТ. Наглостта на Лечева е безгранична, такова нещо не се е случвало дори по времето, когато Ирена Кръстева колеше и бесеше в тотализатора, споделят възмутено дългогодишни служители на ул. „Хайдушко изворче“ 28 в София. Нещо повече, според информация на Paveto от кухнята, БСТ се източва с фиктивни договори от новия изпълнителен директор Ангел Иванов, а паралелно с това се готви и уволнението на десетки служители само и само да се обслужват казината на Лечева „Sesame“, за да реализират по-висока печалба.

Именно Весела Лечева управлява хазартния бизнес на семейството, наследен от простреляния в главата, през 2007 г., съпруг на Лечева – Манол Велев, който почина тази година след 15 години в кома. Счита се, че покушението срещу Велев е организирано от известен негов конкурент.

Последният финансов отчет на холдинга е за 2018 г., когато са отчетени 74 млн. лв. приходи и 29 млн. лв. печалба.

Даниел Лечев има и активи в туризма и хотелиерството. Според бургаски медии той държи местния хотел „България“. Смята се, че семейството на спортния министър контролира и къмпинга „Порто Елеа“ на Халкидики в Гърция, известен като „къмпинга на Весела Лечева“. Към днешна дата към къмпинга има и вилно селище с 10 вили, 20 мoбилни ĸъщи, тpи aпapтaмeнтa и чeтиpи двoйни cтaи в хотел – бивш мeтox, построен през XVIII век. В него в миналото са живели монасите от Зографския манастир, а днес той е преобразуван в уютен хотел.

Припомняме, че Весела Лечева се забърка в редица скандали за краткия си, но за сметка на това, пагубен престой в ММС и всички свързани с него дружества.
За първи път в историята на БСТ, десетки служители на Спортния тотализатор излязоха на протест пред сградата на Тотото, който публикуваха в социалните мрежи. Те изразиха недоволството си от политиката, осъществявана от служебния министър на спорта Весела Лечева.

От своя страна Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) на два пъти излезе на протест във връзка с отнетия лиценз от Министерството на младежта и спорта (ММС). Искането на протестиращите е за оставката на служебния министър Весела Лечева.

И това не е всичко, защото служебния министър на младежта и спорта нагло демонстрира, че е над закона и институционалността в България. Вече 4 месеца Весела Лечева управлява или е в управителен орган на няколко сдружения, което е конфликт на интереси. Бивш член на КПКОНПИ – адв. Атанас Черногорски, не само потвърди, че Лечева е в огромен конфликт на интереси, но призова прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев за незабавна проверка за извършено престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс на Република България. Успоредно с това, прокуратурата следва да обследва и имущественото състояние на Лечева, която е в съвместно съжителство с лицето Сотир Ушев, а в тази връзка и неговите действия, тъй като са на лице данни, че заедно с Лазар Лазаров осъществяват кадруване и подмяна на социалното министерство и структурата му, но Ушев кадрува и в други министерства, категоричен бе Черногорски.

Наглостта на спортната министърка стигна дотам, че насочва милиони към федерацията по стрелба, на която тя все още е председател с помощта на министерския съвет на Румен Радев. Тези милиони ще бъдат контролирани именно от Весела Лечева в качеството й на служебен министър, т.е. хем си отпуска милиони за собствената федерация, хем ще си ги контролира, което е пълен абсурд!

Гранддамата на спорта, политиката и всичко сиво помежду им е толкова дискредитирана, че ако има един честен и почтен прокурор единственото място, което ще посещава публично е съдебната скамейка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
13
Сподели