Суша обхвана Венеция

Време за прочитане:1 Минути, 4 Секунди

Суша обхвана Венеция и на много места каналите по време на отливите се превръщат в разкаляни улички, лодките остават закотвени покрай кейовете и се виждат дори старите основи на някои от дворците покрай Канале гранде, предаде АНСА.

Движението по по-малките канали е преустановено, а снимки в социалните мрежи показват, че гондолите лежат в калта и не могат да се движат, информират италиански медии. Нивото на водата при отлив многократно спада с 60 сантиметра под нормалното. Властите очакват това да продължат и през уикенда.

Феноменът се нарича ниска вълна, което е противоположното на високата вода, с която е известна Венеция и която предизвиква наводнения на места в града, което създава проблеми за жителите и туристите.

Сега проблеми също има и те произтичат от това, че венецианците разчитат само на водния транспорт. С лодки и корабчета се транспортират не само пътници и туристи, но и болни, ранени, ковчези с покойници, отпадъците на града. Местната “Бърза помощ” вече каза, че на места работата ѝ се затруднява.

Ниската вода ще продължи още няколко дни и е свързана с антициклона, обхванал голяма част от Европа, заради който няма дъждове и съответно при отлива във Венеция каналите на места пресъхват. Това обаче е голяма атракция за туристите, посещаващи в този период на годината Венеция заради Венецианския карнавал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели