Посланието на Зеленски за годишнината от войната в Украйна: “Ще победим всички!”

Време за прочитане:1 Минути, 21 Секунди

Украинският президент Володимир Зеленски отбеляза първата годишнина от пълномащабната война на Русия в Украйна с послание към своя народ, заявявайки: “Ще победим всички”.

Във видеоклип, разпространен в медиите и озаглавен “годината на непобедимост”, 45-годишният държавен глава си спомня как се е обърнал към украинците преди година в прибързано изявление.

“Преди една година на този ден, от същото това място, около седем сутринта, се обърнах към вас с кратко изявление, продължило само 67 секунди”, каза той в 15-минутната си реч на фона на тържествена музика

,,Ние сме силни. Готови сме за всичко. Ще победим всички. Ето как започна всичко на 24 февруари 2022 г. Най-дългият ден в живота ни. Най-трудният ден в най-новата ни история. Събудихме се рано и оттогава не сме спали.”

,,Почти всеки има поне един контакт в телефона си, който никога повече няма да вдигне слушалката”, каза Зеленски. “Такъв, който няма да отговори на SMS-а “Как си?”. Тези две думи придобиха нов смисъл през годината на войната.”

Украинските сили предотвратиха бърза победа в началото на 2022 г. и конфликтът, който Москва нарича “специална военна операция”, се превърна в една жестока окопна война в източната и южната част на страната.
Лидерите на двете страни не показват признаци на подкрепа на отстъпление, а перспективите за скорошно прекратяване на сраженията изглеждат мрачни, отбелязва “Ройтерс”, цитирана от БТА.

Зеленски похвали своя народ.

“Ние се превърнахме в една голяма армия, каза той. Станахме един отбор.”

Той описа 2022 г. като година на устойчивост, смелост и болка, и единство.

“Основният извод от нея е, че оцеляхме. Не бяхме победени. И ще направим всичко, за да победим тази година!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели