Коварство: Стана известно защо Русия изпраща стара военна техника на фронта

Време за прочитане:1 Минути, 37 Секунди

Москва използвала тактиката на “шахидмобилите” – примамвала украинските защитници и ги взривямала дистанционно.

Вероятно руските войски ще напълнят стара съветска техника с експлозиви и ще я оставят в близост до позициите на въоръжените сили на Украйна, съобщава InformNapalm, позовавайки се на думите на отделни бойци.

„Шахид-мобилите“ се изпращат на някакъв вид десант, използвайки ги като стръв. Междувременно други окупатори наблюдават от дрон и взривяват “шахидмобили”, ако хората се доближат до тях, пише УНИАН.

Новата тактика на руснаците: МТЛБ навлязоха в близка позиция, нашите погледнаха – нямаше механик, нямаше никой в ​​машината, видяха дрон в небето, веднага се оттеглиха на 100 метра, внимавайте“, цитира изданието думите на очевидци.

Вероятно за тази цел врагът трупа остаряла съветска техника като БТР-50П/ПК, отбелязва изданието.

Руската армия продължава да понася тежки загуби в битките с въоръжените сили на Украйна. Причините за рязкото увеличаване на загубите на противника са две – некачествени мобилизационни средства и недостиг на техника, обясни експертът Александър Коваленко.

Независимо от това, Кремъл продължава да хвърля неподготвено “месо” в битката. Поредното фиаско завърши с опит на врага да щурмува Въоръжените сили на Украйна в района на Угледар.

Британското разузнаване наскоро писа за 200 000 “неутрализирани” руснаци във войната с Украйна, от които 60 000 са елиминирани.

Разузнаването на НАТО уточни, че на фона на нова мащабна офанзива Руската федерация губи до 2000 военни на всеки 90 квадратни метра окупирана територия. Пригожин показа как завърши едно от тези нападения: „вагнерианецът“ публикува онлайн снимка с планина от трупове на своите наемници.

Загубите в RF технологията също са големи. Според оценките на IISS от 24 февруари насам Русия е загубила около 50% от предвоенния си парк от модерни танкове Т-72Б3 и Т-72Б3М. Освен това противникът значително е изчерпал запасите си от крилати ракети, загуби е понесла и руската авиация.

В мрежата се появиха потвърждения за поредното унищожаване на руски “Солнцепек”, уникалната станция за радиоелектронна борба “Палантин” и танковете “Прорив”, с които се гордее руската отбранителна индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели