Делегацията тръгва за Киев в Сряда с каски и бронежилетки

Време за прочитане:1 Минути, 28 Секунди

Това коментира премиерът Кирил Петков пред БТВ.

„В Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата”, обясни премиерът.

“Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по “Фейсбук”, а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно”, каза още Петков.

Не на последно място е сплотяването на коалицията около една обща позиция относно Украйна.

Преди няколко дни правителството заяви, че ще се опита по този начин да стабилизира ситуацията между БСП и “Демократична България”, и техните червени линии – Кирил Петков ще сдобрява коалицията в Киев

“Да чуем какви са техните реални нужди, защото имам чувството, че всеки говори военна или невоенна помощ. Но хората там имат реални нужди, време е да влезем в детайла  от какво имат нужда и какво България може да даде”, поясни Кирил Петков.

“Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция”, уточни той.

От ПП “Има Такъв Народ” ще замине Станислав Балабанов, от ПП “Продължаваме Промяната”, самият Петков, останалите партии все още не са посочили, кой точно ще бъде на “фронта”, но предстои да разберем.

One thought on “Делегацията тръгва за Киев в Сряда с каски и бронежилетки

  1. Най-добре е Христо Иванов да отиде с цялата си парламентарна група. И каски не им трябват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели