Грандиозен скандал! Даниел Лорер се изложи ужасно с ново назначение? Това ли е промяната?!

Време за прочитане:3 Минути, 23 Секунди

Уволнената от министъра на младежта и спорта, Радостин Василев, заради сериозни нарушения в провеждането на обществените поръчки и съмнения в корупция, бивша директорка на Дирекция “Инвестиционна политика и обществени поръчки” в ММС, Христина Грозева е назначена за началник на отдел “Обществени поръчки” в Министерството на иновациите и растежа при Даниел Лорер.

Христина Грозева

Говори се, че тази новина буквално е взривила всички запознати с личността и дейността на Христина Грозева и е поредното петно върху и без това съмнителната репутация на Даниел Лорер.
Христина Грозева е известна като най-доверения човек на Красен Кралев в ММС. Има информации, че по нейно време никой не се е докосвал до изготвяне на обществена поръчка или друга процедура по избор на изпълнител. Близки до медията ни разкриха, че през нея е минала фалшивата обществена поръчка за изграждане на футболен терен в град Смолян, която съдът отмени и сега ММС сезира прокуратурата с казуса.

Шушука се, че тя е основно действащо лице при възлагането и на 100% авансовото плащане на сума над 20 милиона лева за несъществуващите физкултурни салони, за които министъра на младежта и спорта сигнализира прокуратурата и ГДБОП. Грозева е известна с изключителната си близост до ГЕРБ и Красен Кралев. Нейни бивши колеги твърдят, че през цялото време, докато ръководи дирекцията в ММС, всичко е било тайно и скрито. По наша информация, същата не е осъществявала никаква координация с НСБ, АКАДЕМИКА и Сердика, които стопанисват спортните имоти. И това лице отива при Лорер! С нея ли Лорер ще прави промяната? Пълен фарс!


До СВОБОДА достигна сигнал, че Христина Грозева е ръководила изпълнението на проект по Оперативна програма за ремонт на СУ в гр. Бургас по договор от месец януари 2021г. и именно тя обявява процедура за избор на изпълнител във връзка с ремонта на училището и такъв е избран, но по какъв начин:

 • без документи удостоверяващи съгласието на дирекция Финанси и с разлика от 20 000лв. която не фигурира по никакъв начин в проекта за ремонт с оправдание “техническа грешка от моя страна”.
  Тези 20 000лв. от кой щяха да бъдат платени и защо от м.1 до м.9.2021г., Грозева не е предприела действия по изпълнение на проекта, а просто е провела процедура по избор на изпълнител по ОП без да има право, само защото изпълнителят е трябвало да бъде избран по времето на г-н Кралев и да бъде посочен от него?
  Информираха ни още, че Грозева била предприела действия по сключване и изпълнение на договори за ремонт по времето на Красен Кралев, без да ги е заложила като капиталови разходи на ММС. Как са се извършвали ремонти дейности финансирани от ММС без същите да бъдат посочени цяла година като капиталови разходи направени от министерството? Как са били одобрени, финансирани и изпълнявани такива проекти по времето на Грозева, без същите да са заложени и да бъдат утвърдени от министъра като такива? Въпроси, на които няма отговор…
 • Нещо повече, по коридорите на министерството на спорта, се говори, че уволненият от министър Василев, доскорошен изпълнителен директор на НСБ ЕАД, Пламен Манолов, също бил опасно близък с фамозната Христина Грозева. Наблюдателни служители споделят за твърде близките й отношенията с Манолов, който без основания почти ежедневно я посещавал в кабинета й. Освен това Грозева непрекъснато флиртувала с мъже на високи позиции в държавата, разказвайки за изобразен татус на дракон, който обхващал цялото й тяло, а опашката му завършвала на бедрото й.
  От своя страна, Пламен Манолов бил известен в ъндърграунда като банкера на ВИС-2, тъй като в средата на 90-те години на миналия век е бил назначен като банков служител да изчисти милионите на Георги Илиев. Впоследствие Манолов минал на подчинение на Таки и влязъл в строителния бизнес като съдружник на братя Галеви. От 2010г. до днес г-н Манолов работи за Румен Николов -Пашата, след като е станал обект на разследване от ГДБОП за пране на пари на мафията.
  С основание хората недоволстват и се питат, това ли е дълоочакваната промяна или и подчинените на Кирил Петков влязоха в колаборация с унищожителите на България?!
  Всичко май е ясно! Приготвили са се за огромни кражби.

ОСТАВКА, Даниел Лорер!

One thought on “Грандиозен скандал! Даниел Лорер се изложи ужасно с ново назначение? Това ли е промяната?!

 1. Тази я помня още откакто работеше в HVB лизинг. Изключително некомпетентна, със силно чалга излъчване и манталитет. Изгониха я позорно, защото въртеше далавери с конкурентна фирма и изнасяше инфо. Не й дадоха даже да си събере нещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
106
Сподели