Ястреб на Кремъл: Западът се опитва да заличи Русия от политическата карта на света

Време за прочитане:1 Минути, 27 Секунди

Москва в момента води битка с водения от САЩ военен съюз НАТО. Това заяви Николай Патрушев, секретар на руския Съвет за сигурност и един от най-близките съюзници на президента Владимир Путин, съобщава “Ройтерс”.

По негови думи “Западът се опитва да заличи Русия от политическата карта на света”.

“За нас, с оглед появата на нови военни заплахи, е важно да имаме такива въоръжени сили и специални служби, че противниците на Русия да не допускат и мислено дори, че могат да воюват с нас”, изтъква руският държавник.

Путин гледа на войната в Украйна като на екзистенциална битка с агресивния и арогантен Запад и вече предупреди, че Русия ще използва всички налични средства, за да защити себе си и народа си от всеки агресор.

Патрушев е смятан от дипломатите за един от основните хардлайнери, повлияли на руския лидер, който обеща победа в Украйна въпреки поредицата от неуспехи на бойното поле.

Събитията в Украйна не са сблъсък между Москва и Киев – това е военна конфронтация на Русия с НАТО, най-вече със САЩ и Великобритания”, подчерта Патрушев в интервю за в. “Аргументи и факти”.

“Плановете на западняците са да продължат да разкъсват Русия и в крайна сметка просто да я изтрият от политическата карта на света”, обобщи той.

Съединените щати отричат обвиненията, че искат да унищожат Русия – най-големият производител на природни ресурси в света. Американският президент Джо Байдън предупреди, че конфликт между Русия и НАТО може да предизвика Трета световна война.

Руската инвазия в Украйна от 24 февруари доведе до един от най-смъртоносните конфликти в Европа след Втората световна война и до най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г., когато СССР и САЩ бяха най-близо до ядрена война.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
15
Сподели