Частен самолет с германски милионер на борда изчезна от радарите край Коста Рика

Време за прочитане:1 Минути, 32 Секунди

Съобщава се, че основателят на McFit, 53-годишният Райнер Шалер, е бил на път от Мексико до Лимон с приятелката си Кристиане Шикорски и децата им Арън и Финджа в петък вечерта, когато самолетът им изчезна.

Самолет с пътници от Германия е изчезнал край бреговете на Коста Рика. Частният полет, за който се съобщава, че превозвал 53-годишният германския фитнес предприемач Райнер Шалер, е отпътувал от Мексико, предаде “The Sun”.

Малък самолет Piaggio 180, превозващ петима германски граждани е изчезнал на път за летище в източната част на страната, съобщи министърът на обществената сигурност на Коста Рика Хорхе Торес, като първоначално не даде подробности за това кой е бил на борда.

Съобщава се, че частният самолетът, който е излетял от Паленке в Мексико, е изгубил връзка с контролната кула на летището около 18:00 часа, докато е летял на около 20 мили от брега близо до района на Парисмина.

По-късно говорителката на фитнес веригата „McFit“ Жанин Минати съобщи, че в самолета е бил основателят и главен изпълнителен директор на компанията Райнер Шалер, информира германският вестник „Билд“. Партньорката му Кристиане Шикорски също е била на борда, заедно с децата им и Маркъс Кърек, смятан за личен треньор.

„В момента не знаем повече“, казва Минати.

Стартирала е трескава спасителна операция, но е прекратена няколко часа по-късно поради лошото време.

„McFit“ е най-голямата германска верига за фитнес, която има над 200 студия само в Германия, както и центрове в Австрия, Италия, Полша и Испания. В нея членуват повече от 1,4 млн. души.

Освен основател на фитнес веригата, Шалер е и собственик на фирмата, организатор на фестивала за електронна танцова музика „Love Parade“, на който през 2010 г. в западния германски град Дуисбург при блъсканица загинаха 21 души, а над 500 бяха ранени. След това събитие Шалер обяви, че фестивалът ще бъде окончателно отменен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
33
Сподели