ФБР претърси Университета на Делауеър заради разследване на Байдън

Време за прочитане:1 Минути, 7 Секунди

ФБР извърши две претърсвания в Университета на Делауеър през последните седмици във връзка с разследване на работата на президента Джо Байдън с класифицирани документи, съобщи Cи Ен Ен, позовавайки се на източник, запознат с разследването, предаде Ройтерс.

Претърсванията са извършени със съгласието и съдействието на юридическия екип на Байдън, се казва още в информацията.

И Белият дом, и ФБР отказаха коментар пред Ройтерс и насочиха запитвания към Министерството на правосъдието на САЩ.

Специален прокурор на Министерството на правосъдието разследва как секретни документи от времето на Байдън като вицепрезидент и сенатор, са се озовали в дома и бившия му офис – и дали някое неправилно боравене е включвало престъпни намерения или е било неумишлено. 

По-рано този месец адвокатът на Байдън заяви, че министерството на правосъдието на САЩ не е открило документи с маркировка „класифициран“ по време на три и половина часовото претърсване на къщата на президента в Рехобот, Делауеър, но е взело някои материали за допълнително разглеждане.

Преди това материали бяха намерени в дома му в Уилмингтън, щата Делауеър, и в офиса във Вашингтон, който той е използвал по времето между службата му като вицепрезидент при Барак Обама и избирането му за президент.

Белият дом отказа да коментира информацията и препрати запитванията към министерството на правосъдието.

Въпросът създаде политическо главоболие за Байдън, който се очаква да обяви кампания за преизбиране в близките седмици или месеци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели