Украински командир: Киев излъга за да може войниците да продължат, да се бият в Мариупол

Време за прочитане:59 Секунди

Киев казва на войските, обсадени от руските сили в Мариупол, че помощта е на път, но не прави реални опити за прекратяване на блокадата на града, каза пред RT командирът на 36-та военноморска пехотна бригада на Украйна.

Полковник Владимир Баранюк и неговото подразделение получиха задача да охраняват северните покрайнини на Мариупол, стратегически пристанищен град в югоизточната част на Украйна, на фона на руската военна операция в страната. Той дори беше удостоен с честта на Герой на Украйна за неговата „смелост и ефективни действия при отблъскване на вражески атаки“, като Киев твърди, че полковникът и другите защитници на Мариупол никога няма да се предадат.

Но докато руските сили продължаваха да набират позиции, Баранюк в крайна сметка се предава мирно, след като беше заловен по време на неуспешен опит да избяга от града.

Той беше заловен да се крие в полето заедно с няколко свои хора на няколко километра северно от Мариупол. Сега командирът на морските пехотинци казва, че украинското правителство е излъгало него и неговите войски, за да ги накара да се бият.

„Киев ни каза да издържим, като каза, че идват части, които ще вдигнат блокадата, те скоро ще бъдат тук“, каза Баранюк пред RT.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели