Тръс: Путин нарушава международното право. Великобритания наложила нови забрани за износ на стоки и услуги, насочени към “уязвимите сектори на руската икономика”

Време за прочитане:56 Секунди

Великобритания никога няма да приеме Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област като “нещо друго освен украинска територия”. Това заяви британският премиер Лиз Тръс, цитирана от “Ройтерс”.

Тя бе категорична, че руският президент Владимир Путин нарушава международното право.

“Не може да се позволява на Путин да променя международните граници, използвайки груба сила. Ние ще гарантираме, че той ще загуби тази незаконна война”, подчерта Тръс.

Путин отново действа в нарушение на международното право с явно незачитане на живота на украинския народ, който твърди, че представлява, отбеляза още тя.

“Обединеното кралство никога няма да пренебрегне суверенната воля на тези хора и никога няма да приемем Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област като нещо друго освен украинска територия”, подчерта Тръс и днес.

Междувременно Великобритания санкционира управителя на централната банка на Русия Елвира Набиулина, като наложи замразяване на активи и забрана за пътуване, съобщи британското външно министерство, предаде Ройтерс.

Министерството на външните работи каза, че Великобритания също е наложила нови забрани за износ на услуги и стоки, насочени към “уязвимите сектори на руската икономика”, в отговор на обявяването на Русия за “незаконно анексиране на четири региона на Украйна”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели