“Троянски кон” ли има в президентството? Бойко Борисов ли вижда в огледалото Румен Радев?

Време за прочитане:3 Минути, 59 Секунди

Времето на криза е и времето за разобличаване – каква е играта, кои са участниците в нея и каква е истинската им същност. В най-трудните политически моменти от десетилетия, се показва кой кой е, както и от кого е зависим. А, действията на Румен Радев от днес са срамни и позорни. Всъщност те са логични на фона на цялото му поведение през последната година.

Какви са „делата“ на президента Румен Радев през последните седмици и месеци?

В последните седмици той се изявява по – скоро като говорител на ГЕРБ с атаките, които предприема, отколкото като човек, който беше издигнат и подкрепен от партиите в настоящето правителство.

Румен Радев е много добър в едно – да отглежда предатели около себе си и да предава тези, които истински го подкрепят. 

Президентът е основната причина за ерозията в БСП и продължава да я подклажда. Той се обърна срещу своя създател Корнелия Нинова. Същата Корнелия Нинова, която извади ген. Радев от пенсионерския анцуг и от седенките на карти в кварталната кръчма в ЖК “Дружба” усети първа ножа в гърба си. Неслучайно отговорът на Нинова по повод обвиненията на Президента от днес, не закъсня…………

„Обяснете метаморфозата си от вдигнат юмрук срещу Борисов до пълния ви синхрон днес”

. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП, вицепремиер и икономически министър Корнелия Нинова.

„Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава договори. И много добре знаете, че дестинациите и тогава, и сега са същите – над 50 държави и нито една не е Украйна“.

Корнелия Нинова

Тук за всички нас възниква въпросът: Кога на Кирил Петков и Асен Василев ще им писне и ще покажат на обществото злоупотребите на служебните министри на Радев, защото за такива се говори всяка седмица на закрити заседания на Министерски Съвет. Даваме жокери: Комитова? Андрей Живков, Гълъб Донев, Андрей Кузманов. Ще разсекретят ли информациите в МВР за митичния съветник на Радев, Копринков и неговите „законни“ действия в няколко сектора. Има ли интереси Румен Радев в енергетиката и защо е толкова афектиран от действията в Булгаргаз? Хубави въпроси. Скоро ще има и интересни отговори. Радев предупреди управляващите, че с уволнението на шефа на „Булгаргаз“ Николай Павлов вървят по пътя на ГЕРБ. А неговата дясна ръка Димитър Стоянов се включи активно на страната на опозицията по темата за сделката с продажбата на 37 000 мегаватчаса евтин газ от Чирен за Румъния. И даже намекна за оставка на новото ръководство на „Булгаргаз”, защото прави същото, за което старото е уволнено. Така и за слепите се осветли основната линия, по която отдавна тече напрежението „президент-правителство”. Радев иска да бъде като Първанов – да направи и той свой „шлем“, да играе водеща роля в енергийната политика. Радев иска да управлява и това е ясно. Но го прави подмолно и с цената на всичко.

Президентът Радев не каза една добра дума за „Има такъв народ“ през месец юли, когато партията спечели изборите, а почти във всяко едно изказване ги критикуваше. През цялото това време ИТН и Слави Трифонов безрезервно подкрепяха Румен Радев. Огромна грешка! Действията на Радев тогава допълнително мотивираха Христо Иванов и кръговете около Прокопиев , с които президента е тясно свързан, буквално да разкъсат ИТН и те да не успеят да съставят правителство и да не получат подкрепа от никого. Нещо, в което ИТН не може да бъде обвинявано.

Президентът Радев, издигнат от БСП за първия си мандат, създаде своя подчинена партия преди президентските избори през ноември. “Продължаваме промяната” изсмука стотици хиляди гласове на трите партии и коалиции, които първи го подкрепиха за втория мандат и ревностно го защитаваха: БСП, “Има такъв народ” и “Изправи се БГ!Ние идваме”, като последните буквално изчезнаха. Радев назначи Кирил Петков в нарушение на Конституцията и се оправдаваше за това. После посочи Кирил Петков като пример за министър, а сега го обсипва с критики. Не беше ли наясно още тогава за качествата на премиера, или очакваше порция от баницата, която Кирил и Асен не му дадоха. Трябва да им се признае. Бързо се еманципираха и отритнаха създателя си.

Сблъсъкът между президента и правителството, който наблюдаваме в последните седмици, е само началото на една война, чиито искри ще поддържат високо напрежение в държавата.

На Радев му трябва враг, за да съществува политически. Така е устроен, чипът му е програмиран в една посока – да живее във война и да командва задкулисно. Когато няма битка, той се обезличава. Този път обаче вече всички са срещу него, защото е напълно разкрит и е сигурно, че няма да спечели войната. Гешев е труден за сваляне,но импиийчмънт е напълно възможен и очакван. Жокерите вече не са в Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели