“Трилърът продължава”: Ружа Игнатова се изплъзнала на гръцката полиция преди дни

Време за прочитане:1 Минути, 32 Секунди

Пет години след изчезването на най-издирваната от ФБР, Европол и Интерпол – Ружа Игнатова, гръцката полиция получила данни, че тя е в страната, но операцията за ареста ѝ се оказала безуспешна.

Според изданието “Катимерини”, органите на реда са получили данни, че Игнатова е в Гърция и провежда срещи с конкретни хора. Според неназовани гръцки полицейски служители, Гърция можело да се окаже “крайъгълен камък” за решаването на случая с изчезналата Ружа Игнатова, която се определя в световен мащаб като “жена беглец номер едно”.

Въз основа на тази информация полицията “незабавно” предприела операция за залавянето ѝ. От написаното обаче следва, че Игнатова се е изплъзнала. Това “удължава трилъра с най-издирваната жена”, се казва още в публикацията.

Припомняме, че Игнатова, известна още като “Кралицата на криптовалутите”, успява да открадне поне 4 милиарда долара от нищо не подозиращи жертви, чрез сложна измама с фалшивата криптовалута OneCoin. Ружа изненадващо напуска България с нискотарифен полет за Атина на 25 октомври 2017 г. Смята се, че някой у нас е предупредил криптокралицата да духне навреме. 

Специализираната прокуратура, ръководена тогава от Иван Гешев, е била не само информирана, но е търсено съдействие от нейна страна, за да се открият още факти за незаконната дейност на Игнатова. И досега Гешев мълчи, защо след като е получил от Германия известие за престъпленията на Ружа, не е организирал нейното задържане в продължение на месеци. 

Стана ясно още, че няколко чужди служби и финансови институции готвят общ списък на придобитите и укривани имоти от криптокралицата, сред които и придобитите жилища и офиси на Игнатова у нас. Преди да духне, Ружа успява да прехвърли недвижимите си имоти на известния финансов експерт Емил Хърсев, който не отрича, но отказва да даде подробности. 

Според запознати има връзка между прехвърлените имоти на Ружа Игнатова и тези на Петьо Еврото и жена му Любена Петрова, станали известни в скандала “Осемте джуджета”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
2
Сподели