Тревожно признание: Елизабет Тръс готова да използва ядрени оръжия

Време за прочитане:56 Секунди

Министърът на външните работи и кандидат за лидер на консерваторите Елизабет Тръс  увери, че е “готова да натисне ядреното копче”, ако бъде избрана за наследник на Борис Джонсън на премиерския пост във Великобритания.

“Смятам, че това е важна отговорност на министър-председателя. Готов съм да го направя”, заяви ръководителят на британската външна политика на среща с членове на Консервативната партия в Бирмингам в отговор на въпрос за възможността за използване на ядрени оръжия, ако Обединеното кралство бъде застрашено. Събитието беше организирано от радиостанция Times.

Припомняме, че Джонсън обяви оставката си като ръководител на Консервативната партия на 7 юли, когато близо 60 души демонстративно напуснаха правителството му. Той също така заяви, че ще се оттегли от поста на ръководител на кабинета, след като бъде избран нов лидер на торите, който да оглави правителството. Това трябва да стане на 5 септември, като новият премиер ще бъде или Тръс, или бившият финансов министър Риши Сунак. Резултатът от изборите за лидер на Консервативната партия ще бъде определен чрез гласуване по пощата от членовете на управляващата партия, чийто брой според различни източници варира от 160 000 до почти 200 000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели