Траурът свърши за Елизабет Тръс

Време за прочитане:58 Секунди

В изява пред британски медии в Ню Йорк, където е за ежегодната сесия на Общото събрание на ООН, Тръс защити своите данъчни промени, които правителството ще обяви в края на седмицата и изтъкна, че ще направи каквото е необходимо икономиката отново да бележи растеж.

Премиерът на Великобритания Елизабет Тръс заяви, че е готова да бъде непопулярна с нейната данъчна политика, но е убедена, че в крайна сметка британската икономика ще има полза от това.

Освен това, тя отхвърли загрижеността по повод на плановете на кабинета да взема още заеми, вместо да облага допълнително печалбите на енергийните компании. Според нея увеличаването на данъците и спорното облагане на енергийните компании или въвеждането на висок корпоративен данък ще доведе до липса на инвестиции и растеж.

Лиз Тръс също защити съобщенията, че министърът на финансите Куази Куартенг ще премахне тавана за бонусите на банкерите, тъй като смята, че “сравнително слабият икономически растеж” е причина за липсата на капиталови инвестиции.

Премиерът обаче призна, че намаляването на данъците непропорционално ще облагодетелства по-богатите.

По-рано Лиз Тръс обеща, че няма да има режим за тока и газа тази зима, както това се планира в някои други държави, като Германия, например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели