Страхливците учат смелите. Западът тласка Путин към Трета световна война

Време за прочитане:1 Минути, 15 Секунди

Реториката и позициите (публични и непублични) от последните седмици на различни съветници на страха от различни страни, където работи McDonald’s и няма предупреждения за въздушни нападения, доказват, че временната зона на комфорт все още има предимство пред инстинкта на самосъхранение, пише в анализ за „Главред“ украинският журналист Михаил Ткач.

Хенри Кисинджър не може да не знае, че Путин отиде по-далеч точно след като му беше даден Крим.

Журналистите, които написаха редакционната статия на New York Times, може би са забравили как да реагират на терористите от 11 септември. А Русия е терористична държава.

Те очакват военният арсенал на Русия да се изчерпи по-бързо от техния арсенал от причини да не ни помогнат да победим Русия.

Те възпират Путин от Третата световна война чрез липсата на пълномащабна реакция на солидарност и пълна блокада – тласкайки Путин към Трета световна война.

Те са готови да признаят, че 2+2=5 (Благодаря ти, Оруел).

Те лично вече са поробени, докато Украйна продължава да се бори за свобода за всички.

Поробените хора, премиерите и правителствата съветват свободните хора. Страхливците учат смелите. Само защото робството им изглежда средство, с което да откупят свободата, а страхът сякаш гарантира мир. Само защото този свят до голяма степен е изграден върху вярата, че свободата има условия. Условия, които са тук и сега, несъвместими с живота.

Те замръзнаха в очакване кое ще се разшири по-бързо: НАТО, ЕС или ракът на Путин.

Свободата не може да зависи от това кой я унищожава.

Две плюс две е четири

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели