Страницата на Държавна агенция “Разузнаване” е била подложена на опит за хакерска атака

Време за прочитане:52 Секунди

Страницата на Държавна агенция “Разузнаване” е била подложена на опит за хакерска атака. Това твърдят в официалния си канал в “Телеграм” от руската хакерска групировка “Килнет”. Сайтовете на разузнавателните служби на Естония, Молдова, Полша и Румъния също са били свалени. 

“Поздравления за великия празник на всички скаути на Русия! В чест на вас ще вдигнем малко шум в скапаната Балтика!”, пишат в своя “Телеграм” канал от хакерската група. 

“Атака срещу комитетите за държавна сигурност и разузнавателните служби на балтийските страни”, допълват още от “Килнет”.

В съобщението на Килнет е посочено, че обект на атаки са и разузнавателните служби на Естония, Полша, Румъния и Молдова. Интернет страницата на Държавна агенция “Разузнаване” към момента функционира нормално, показва проверка.

Като доказателство за атаката, от “Килнет” са приложили и справка:

Преди по-малко от месец хакерската групировка в Русия атакува общо 14 интернет страници на български институции. Сред тях на различни министерства, президентството, както и интернет страници на банки и мобилни оператори. От групата тогава обявиха, че причината за атаката е оръжието, което България предоставя на Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
11
Сподели