Стокообменът между Черна гора и Турция надхвърля 180 милиона щатски долара за последните 11 месеца

Време за прочитане:51 Секунди

За 11-те месеца на тази година Черна гора и Турция са постигнали стокообмен в размер на 182 милиона долара, предаде черногорската агенция МИНА, като цитира турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

На пресконференция с президента на Черна гора Мило Джуканович в Истанбул днес Ердоган каза, че по време на посещението му в Черна гора миналата година двамата са си поставили за цел да увеличат обема на двустранния стокообмен до 250 милиона долара.

Ердоган каза, че през първите 11 месеца на 2022 г., в сравнение със същия период на миналата година, е постигнато увеличение от 49 процента. „Дори и при сегашната ситуация счупихме рекорда, като достигнахме 182 милиона долара търговия“, обяви Ердоган.

По думите му турските инвестиции в Черна гора надхвърлят 67 милиона долара.

Ердоган каза също, че 3,8 хиляди турски компании оперират в Черна гора, изпълнявайки важни проекти в областта на инфраструктурата, строителството, туризма и в секторите на услугите.

„Убеден съм, че нашият икономически сектор ще продължи с успешни инициативи както в Черна гора, така и на Балканите“, каза Ердоган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели