Приоритет на служебният кабинет: Иска да изготви проектозакон за въвеждане на еврото

Време за прочитане:53 Секунди

Служебният кабинет прие законови изменения, целящи оптимизиране на дейността на координационния съвет за приемане на еврото, както и има намерение да изготви проектозакон за въвеждането на единната европейска валута, който да представи на следващото Народно събрание. Това обяви на брифинг след редовното заседание на Министерски съвет днес вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

„Има приет Национален план за въвеждане на еврото. Той беше приет от редовния кабинет, там е заложена индикативна дата, целева дата – 1 януари 2024 г. Наша отговорност, като служебен кабинет, е всички технически процеси, които трябва да се случат в идните седмици, да продължат да се случват без забавяния”, обясни Пеканов.

Вицепремиерът изрично подчерта – позицията на служебното правителство е твърдо “за” приемането на европейската валута.

Имало обаче много работа и конкретни задачи, които трябва да бъдат изпълнени, за да се приеме еврото, като за целта се създават 7 работни групи, изтъкна Пеканов. Ще се работи и за изготвяне на проектозакон за приемане на еврото, който да бъде входиран в следващия парламент. “От там нататък всичко ще в ръцете на Народното събрание.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
18
Сподели