Служебният кабинет дава още 460 хил. лева за заплати към план-сметката за изборите 

Време за прочитане:1 Минути, 2 Секунди


Служебният кабинет добави още 460 хил. лева към план-сметката за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 2 октомври.

Това обяви в Министерския съвет говорителят на кабинета Антон Кутев. 

„Става дума за минималната сума от 460 хил. лева при обща сума от близо 71 млн. лева“, уточни Кутев след края на днешното заседание.

Той посочи, че средствата ще отидат за изплащането на заплати и осигуровки на общо 99 980 членове на 12 596 общински избирателни комисии. 

„Това са пари, които се разпределят по общините, за да се изпълнят разходите за заплати и осигуровки. Това е докладът, който касае план-сметката за изборите. Няма нищо, което да буди съмнения или някакви неясноти“, каза още Кутев. 

В началото на месец август кабинетът одобри 70,5 млн. лева за изборите. С тях ще бъдат финансирани подготовката и отпечатването на избирателните списъци, закупуването и изработването на необходимите изборни книжа и материали, отпечатването на бюлетините, логистичното осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет, възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии, компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и провеждането на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели