След протеста и блокадата на Министерски съвет, „БОЕЦ“ маркираха със знак „Z“ и централата на „Лукойл“

Време за прочитане:1 Минути, 13 Секунди

Служебните министри, назначени от президента Румен Радев, влязоха в сградата на Министерски съвет за редовното заседание тази сутрин или с кордон полицаи, или през задния вход.

Това се случи заради блокадата на БОЕЦ пред централния вход. От понеделник, от организацията са пред МС и настояват за оставката на енергийния министър Росен Христов. Протестиращите се обявиха още срещу подновяването на преговорите с “Газпром”.

Въпреки блокадата министрите влязоха в залата, а заседанието започна точно в 10 ч. Служебният премиер Гълъб Донев го откри с нападки, насочени към политическите партии, критикуващи кабинета. В заключение Донев апелира министрите си да са спокойни и да не отговарят на въпросите на политическите партии.

След като вчера, активисти на гражданско сдружение БОЕЦ изрисуваха знака “Z” на сградата на Министерството на енергетиката в София, който е символ на руските военни части в Украйна, днес от гражданско сдружение БОЕЦ изрисуваха знака Z и върху стъклата на централата на “Лукойл” в София. С това сдружението изрази недоволството си от “толерирането на компанията от българските власти”.

“Последните дни маркираме властовите центрове на руската пета колона. “Лукойл” е ключово място. Най-важният ни въпрос е защо тази компания не е платила нито един лев данък за 15 години в България?” Това каза Георги Георгиев, председател на “БОЕЦ”.

Приключваме гражданската блокада пред Министврски съвет с последната акция – изненада номер 3!“, закани се по-рано Георги Георгиев от “БОЕЦ”. Симпатизанти на организацията тръгнагха към следващата си цел в столицата, но не казаха на журналистите къде ще е тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели