След поредния инцидент с мигранти: Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки

Време за прочитане:1 Минути, 16 Секунди

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев подават оставки. Това обяви Тодоров пред журналисти. Поводът е поредният инцидент, при който полицай пострада при опит да бъдат задържани мигранти. Инцидентът стана малко след 7 часа тази сутрин, в района на “Цариградско шосе” – под детелината за Казичене, в посока София.

“Днес аз и колегата гл. комисар Станев подаваме оставки пред министъра, но не това е важният проблем. Важният проблем е депутатите в утрешното заседание, разглеждайки тази тема, да направят законодателни промени, които да защитят нашите колеги”, посочи Тодоров.

Той отбеляза, че всеки ден полицаите “с телата си и с живота и здравето си” спират мигрантската вълна и е крайно време за законодателни решения, които да ги защитават. Тодоров посочи, че сегашното законодателство е либерално и при 4000 образувани досъдебни производства за 2 години осъдителните присъди са над 2000, но ефективните са само 158.

“И нека съдът и прокуратурата, разглеждайки тези дела, да са особено внимателни, че осъждайки тези хора на глоба, те отново се връщат и се изправят срещу колегите”, каза още Тодоров.

За по-малко от три месеца трима служители на МВР загинаха докато изпълняваха задълженията си по противодействие на мигрантската вълна, а един е с опасност за живота. На 25 август автобус, който превозваше незаконно влезли в страната чужденци удари полицейски автомобил, опитал се да го спре в Бургас. Загинаха двама души от местното районно управление. На 8 ноември служител на гранична полиция беше убит с ловна пушка, докато проверяваше дупка в оградата по границата с Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
4
Сподели