Следи от кокаин са били открити след партита в дома на Лиз Тръс

Време за прочитане:1 Минути, 54 Секунди

Следи от подозрителен наркотик са били откривани в дома на бившия британски премиер Елизабет Тръс, след партита, на които са присъствали нейни политически съюзници, съобщи “Гардиън”.

Според източниците белият прах е бил открит в имението миналото лято в дните преди Тръс да спечели надпреварата за лидер на торите и да стане министър-председател на Великобритания.

Човек от персонала твърди, че е тествал праха с помощта на тампон, който променя цвета си при контакт с кокаин, и това е показало наличието на наркотика.

Притежанието на кокаин е криминално престъпление, което може да доведе до лишаване от свобода до седем години или до неограничена глоба, уточнава “Гардиън”.

През юли правителството предприе нови мерки срещу случайните потребители на наркотици, като заяви, че паспортите им могат да бъдат конфискувани, допълва вестникът.

Отделни източници описват намирането на подобни следи в офисите на “Даунинг стрийт” № 10 след два купона, проведени по времето, когато Борис Джонсън беше премиер.

Разкритията на партитата на “Даунинг стрийт” тогава предизвикаха гняв – особено в нощта преди погребението на принц Филип , тъй като кралицата беше принудена да седи сама в траур на погребението му поради ковид ограниченията – а също и защото много членове на обществеността не можаха да видят семейството и приятели през това време.

Служителите, работещи в имението на Тръс, твърдят, че на два пъти са открили следи от бял прах върху странична маса в игралната зала с маса за снукър след вечери, в които е известно, че Тръс е забавлявала гостите си в къщата в Кент.

Тогавашният външен министър Тръс е била домакин на събиране в дома от 17-ти век  през уикенда 19-21 август, когато кампанията ѝ за лидерство е била в разгара си. Друго събиране се състоя през уикенда 2-4 септември. И през двата уикенда присъстваха редица политически съюзници, допълва “Гардиън”.

Бившият премиер Лиз Тръс отрече съобщенията, че следи от предполагаем кокаин са открити в правителствен дом след партита, на които са присъствали нейни политически съюзници.

Говорителят на Лиз Тръс  излезе с изявление, като каза:

„Това категорично не е вярно. Ако имаше доказателства, че тази предполагаема дейност се е случила по време на нейното използване на Chevening, г-жа Тръс би очаквала да бъде информирана и съответните органи да са разследвали правилно въпроса. Въпреки това, “Гардиън” не представи доказателства в подкрепа на тези фалшиви твърдения.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели