Скандал в Бундестага, заради оръжията за Украйна

Време за прочитане:59 Секунди

В германското ръководство възникнаха разногласия заради доставката на бойни танкове на Киев, пише германското издание “Цайт”. Ръководителката на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман е изискала от германският канцлер да направи „ясни“ изявления относно военната подкрепа за Украйна.

„Ако не искате да доставяте (танковете) „Леопард 2” на украинската армия, тогава трябва да обясните защо“, каза тя. Председателят на фракцията на Социалдемократическата партия на Германия Ролф Мютцених реагира на критиките срещу канцлера, като подчерта, че здравият разум трябва да ръководи доставките на бойни машини, произведени в Германия.

В същото време той отбеляза, че ръководителката на комисията по отбрана на Бундестага “и други като нея” тласкат ФРГ към военен конфликт.

“Тези, които днес говорят за танкове, утре ще крещят за самолети или войски. Политиката по време на войната в Европа не се води в стила на ритуали на възмущение или с учестено дишане, а с яснота и здрав разум”, отбеляза Мютцених.

По-рано беше съобщено, че Шолц в разговор с президента на САЩ Джо Байдън е дал да се разбере, че Германия ще достави на Украйна танковете, само ако американската страна прехвърли танкове „Ейбрамс” на Киев. По-късно в Берлин това обяснение бе отречено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели