Скандал в Белград!

Време за прочитане:1 Минути, 2 Секунди

Сръбският вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович заяви, че позицията на министъра на вътрешните работи Александър Вулин за ЕС е лицемерна и го призова да напусне правителството, съобщи белградският вестник “Данас”.

“Легитимно е някой да е против Сърбия в ЕС, дали е разумно или не, времето ще покаже. Но от друга страна, ако някой седи в правителството на Сърбия, което е поставило приемането на страната в ЕС като един от нейните приоритети, ако той седи в управляващата коалиция, за която това също е един от приоритетите, тогава е абсолютно неморално и лицемерно да се говори, че Сърбия не трябва да бъде в ЕС”, каза Михайлович в отговор на журналисти, помолена за коментар на позицията на Вулин, че Сърбия няма място в Съюза.

Тя каза, че партията на Вулин трябва да излезе от управляващата коалиция, да отиде на избори с програмата си и да види дали гражданите го искат.

“Така е редно. Да седим така в управляващата коалиция, която казва, че искаме да отидем в ЕС и да хармонизираме законите си с европейските закони… Няма дискусия по въпроса, това не се променя. Мисля също, че г-н Вулин не може да промени този път към ЕС и това, което Сърбия е започнала”, каза тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели