Световните медии: Политически хаос и четвърти предсрочни избори за по-малко от две години в България

Време за прочитане:54 Секунди

Българите отиват днес до урните за четвърти път в рамките на 18 месеца, пише Франс прес и добавя, че предизборната компания е била доминирана от инфлацията и покачващите се цени на горивата, които са изместили темата за войната в Украйна.

Гласоподавателите упражняват правото си на глас с нищожна надежда за сформиране на стабилно правителство, заради дълбокото разделение сред политическия елит, коментира агенция Ройтерс.

Според Би Би Си България е една от най-зависимите от руския газ страни в Европа, но българите все повече се питат дали изобщо имат нужда от него.

България е обхваната от такъв политически хаос, че провежда четвърти предсрочни избори за по-малко от две години. Това отбелязва „Евронюз“ и прогнозира, че политическата нестабилност в страната може да се отрази на амбициите й за влизане в еврозоната.

Очаква се избирателната активност да бъде ниска поради апатията на гласоподавателите и разочарованието от политиците.

Ниската избирателна активност обаче ще бъде в полза на партията ГЕРБ, на трикратния бивш премиер Бойко Борисов, която е най-вероятно да завърши първа, защото все още може да разчита на лоялна база.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели