САЩ бие тревога за опасност от терористични нападения в Турция

Време за прочитане:1 Минути, 1 Секунди

Правителството на Съединените щати предупреди своите граждани за възможни предстоящи нападения от терористи срещу църкви, синагоги и дипломатически представителства в Истанбул или други места, които западните туристи често посещават, особено в районите Бейоглу, Галата, Таксим и Истиклял, заяви в съобщение на сайта си посолството на САЩ в Анкара.

„Вследствие на неотдавнашните инциденти с изгаряне на Корана в Европа, правителството на САЩ предупреждава своите граждани за възможни ответни атаки от терористи срещу места за поклонение в Турция. Терористите биха могли да атакуват с малко или никакво предупреждение, насочени към места за поклонение или места, които западняците често посещават“, казаха от посолството на САЩ .

Посолството отбелязва, че турските власти разследват въпроса. 

В съобщението се посочва, че с него се актуализира предупреждението по отношение на сигурността от 27 януари 2023 г. във връзка с инцидентите с изгаряне на екземпляри на Корана в Европа. Тогава посолствата на САЩ и Франция предупредиха за възможни терористични нападения срещу чужденци в Турция.

В съобщението се отправя препоръка към американците да са бдителни на места, посещавани от западни туристи, да избягват струпване на хора, да не се набиват на очи, да познават заобикалящата ги среда, да следят местните медии и уебсайта на посолството за сигнали и съобщения за граждани на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели