Сашо Диков скочи зверски на Кошлуков и Каменаров

Време за прочитане:1 Минути, 34 Секунди

Не живея с излишни илюзии, смятам, че това е обречено начинание. Но да вземем предвид, че когато представяш фалшив документ трябва да бъдеш осъден от 3 до 5 години. Имам предвид американският възпитаник Емил Кошлуков (бел. ред. генералният директор на БНТ). Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тошко Йорданов с едно писмо доказа, че Кошлуков е представил фалшив документ за професионалния си стаж. През 2017г., когато се кандидатираше, тогава не му стигаха 5 месеца стаж. Той дойде, да не кажа къде и поиска от едни шефове такъв документ, те му отказаха, защото можеш да влезеш в затвора за такова нещо и след това отиде в “Алфа” и се разбра с Волен Сидеров, и му дадоха този документ. Това коментира журналистът Сашо Диков в ефира на “Честно казано с Люба Кулезич”.

“Аз не участвам в един и същи конкурс с Емил Кошлуков и Коко Каменаров. Аз участвам в конкурса за генерален директор на БНТ, а те участват в конкурса за “генерален слагач на властта”. Те го спечелиха и със слагането доведоха тази национална телевизия до този печален резултат”, коментира Диков.

“Новият състав на СЕМ рискува да стане още в началото за смях и то сериозен смях съобразно избора си. БНТ има нужда от скалпел, а не от сложни думи, платформи, социални мрежи, но преди това трябва да има ясна, голяма, честна журналистика, защото този слугинаж на Кошлуков е прекален”, допълни журналистът.

“Никой генерален директор в БНТ не е влизал там с ясната цел да прави реформи. Да, ще има недоволни. Но БНТ се превърна в сметище”, коментира Диков.

Журналисти с дългогодишен стаж в БНТ настояват настоящият генерален директор на обществената телевизия Емил Кошлуков да не бъде допускан до изслушване в течащия в момента конкурс за нов шеф на медията. Мандатът на Кошлуков изтича на 5 юли, но той се включи в започнатия от Съвета за електронни медии (СЕМ) конкурс за поста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели