Сана Марин: Европа не е достатъчно силна без САЩ

Време за прочитане:1 Минути, 17 Секунди

Мисля, че бяха разкрити големите пропуски в нашите изчисления спрямо Русия. Това обяви премиерът на Финландия Сана Марин.

Марин призна, че без САЩ, Европа трудно би се справила в настоящата ситуация.  За това и настоява да има сериозно преразглеждане на европейските действия.

Финландският премиер Сана Марин призова Европа да изгради свои собствени отбранителни способности след войната в Украйна, като каза, че без помощта на САЩ не е достатъчно силна.

„Трябва да сме сигурни, че сме по-силни“, каза Марин в Сидни в петък. „И ще бъда брутално честна с вас, Европа не е достатъчно силна. Щяхме да имаме проблеми без Съединените щати.

Марин е на посещение в Австралия. Там говори пред представители на различни тръстове.

Марин сподели, че европейските държави са направили големи пропуски през годините. Това е проличало през тази година.

За това е и важно да се преразгледа поведението на европейските държави.

Марин настоя , че на Украйна трябва да се даде „каквото е необходимо“, за да спечели войната, добавяйки, че Съединените щати са били ключови в снабдяването на Киев с оръжия, финанси и хуманитарна помощ, необходими за спиране на напредъка на Русия.

Финландия наскоро спря туристическите визи за руски граждани. В тази връзка Марин каза: „Стана морално неприемливо да се позволи на руската средна и висша класа да продължат да се наслаждават на ваканциите си в Европа, докато тяхната армия убива, измъчва и тероризира украинците.“

Финландия и Швеция кандидатстваха за присъединяване към алианса през май, но чакат Турция и Унгария да ратифицират техните искания, които бяха одобрени от останалите 28 нации в групата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
26
Сподели