Руски крилати ракети над Молдова

Време за прочитане:1 Минути, 0 Секунди

Молдова обяви, че три крилати ракети, изстреляни от Русия срещу Украйна, са нарушили молдовското въздушно пространство.

Кишинев добави, че е привикал руския посланик в страната, за да получи обяснения.

“Три крилати ракети, изстреляни тази сутрин срещу Украйна от руски кораби в Черно море, нарушиха въздушното пространство на Молдова. Дадох нареждане да бъде привикан руският посланик, за да даде обяснения”, написа в “Туитър” външният министър на Молдова Нику Попеску.

Попеску добави, че Молдова осъжда “по най-категоричния възможен начин” нарушаването на нейното въздушно пространство, както и “продължаващата агресия на Русия срещу Украйна”.

Русия е изстреляла по Украйна 83 ракети, като 43 от тях са били унищожени от украинските противовъздушни сили, предаде Укринформ, позовавайки се украинската заместник-министърка на отбраната Ханна Маляр. Руската армия обаче, нанесе редица ракетни удари срещу цивилни цели в Украйна, включително и в украинската столица Киев. Една от ракетите е ударила сградата на германското посолство. Поразени са граждански обекти в центъра на града и автомобили. По информация на полицията жертвите са 5, а пострадалите – 12. Удари са нанесени и срещу Лвов, Тернопол и Житомир в Западна Украйна, както и срещу Днипро в централната част на страната. В Лвов бе прекъснато електроснабдяването и подаването на топлата вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
9
Сподели