Руски войници в тактически учения в Беларус

Време за прочитане:51 Секунди

Русия заяви днес, че нейни войници участват в тактически учения в Беларус, предаде Ройтерс.

Тази информация бе оповестена на фона на опасенията, че Москва оказва натиск върху Минск да се ангажира в по-голяма степен с конфликта в Украйна.

Беларус заяви, че няма да се включи във войната в Украйна, но президентът Александър Лукашенко нареди беларуски войници да бъдат разположени заедно с руски сили в близост до беларуско-украинската граница, като заяви, че от Киев и Запада идват заплахи за страната му.
“Войници от Западния военен окръг. . .продължават интензивните си бойни учения на обекти на въоръжените сили на Република Беларус”, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Видео клипове, публикувани от министерството, показват руски войници в снежна екипировка, които тренират близо до танкове в зимен пейзаж, стреляйки с оръжия, включително артилерия.

“Войници стрелят с различни видове малки оръжия, а също така и с оръдия; те развиват уменията си за управление на бойни машини, карат курсове за справяне с психологически препятствия, изучават тактическа медицина и други дисциплини”, съобщи още министерството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
4
Сподели