Руският парламент спира да излъчва заседанията си на живо заради обсъждането на „чувствителни“ военни теми

Време за прочитане:46 Секунди

Руската Дума спря за неопределено време излъчването на живо на пленарни заседания, за да защити информацията от “врага си”. Това съобщи във вторник председателят на групата на пропрезидентската партия “Единна Русия” Владимир Василиев в долната камара на руския парламент, докато в нея се обсъжда войната в Украйна, предаде Ройтерс.

“Тези въпроси, които изискват поверителна дискусия в тесен професионален кръг, не трябва да стават достояние на нашия враг”, каза Василиев пред военната телевизия “Звезда”. Това означава, че днешното заседание няма да бъде излъчвано на уебсайта на Думата или в социалните мрежи, на което депутатите ще изслушат доклад на вицепремиера Марат Хуснулин процеса по извеждане в Русия на цивилното население на окупираните части на Херсонската област, където украинските сили са предприели контранастъпление.

Руските депутати трябва да обсъдят също и законопроект, който ще позволи на военното министерство мобилизира хора, извършили тежки престъпления. Това е отказ от досегашната практика в армията да не бъдат допускани престъпници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели