Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в окупираните украински територии

Време за прочитане:56 Секунди

Русия може да разположи ядрени оръжия в окупираните украински земи, които планира да анексира. Това заяви украинската политоложка Мария Золкина, цитирана от УНИАН.

В момента в няколко украински области се провеждат фиктивни референдуми, организирани от Кремъл. “Руснаците се стремят да увеличат своя ядрен шантаж. Сега ние ясно разбираме, че руснаците ще разположат, като минимум, тактически ядрени оръжия в териториите, които сега са окупирани”, каза тя.

Золкина смята, че Руската федерация ще се опита да предизвика дискусия на Запад, че Украйна трябва да “забрави” за тези територии, за да не провокира ядрен удар от Русия върху друга украинска територия.

„Особено ако това са тактически ядрени оръжия, тогава разбираме, че ще пострада Украйна, но едва ли ще пострадат европейските държави“, добави експертът. Според нея, за да се спре това, Украйна трябва да се опита да освободи окупираните територии възможно най-скоро.

През септември въоръжените сили на Украйна предприеха широкомащабно контранастъпление и дадоха мощен отпор на агресора. В отговор на това руският президент Владимир Путин започна да заплашва с ядрени оръжия. В момента руските окупационни сили бързат да анексират украински област, които да обявят незаконно за „руска територия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
8
Сподели