Русия увеличава производството на оръжия за войната, използвайки затворници

Време за прочитане:59 Секунди

Руската федерация ще включи труда на затворници, за да увеличи производството на оръжия във войната срещу Украйна.

Това съобщава британското министерство на отбраната, позовавайки се на данни на разузнаването. По-специално, руският отбранителен производствен сектор е много вероятно да използва труда на затворниците за задоволяване на производствените нужди по време на война.

През ноември 2022 г. “Уралвагонзавод” – най-големият производител на танкове в Русия, обяви, че ще наеме 250 затворници след среща с Федералната служба за изтърпяване на наказанията (ФСИН).

„В Русия има дълга традиция на затворнически труд, но от 2017 г. принудителният труд като специфично наказателно наказание беше въведен отново“, отбелязва британското разузнаване.

С един от най-високите проценти на лишени от свобода в света, ФСИН контролира огромна империя от над 400 000 затворници и често е обвинявана в изключителна бруталност и корупция, посочва ведомството.

Затворническото население предоставя на руските лидери уникален човешки ресурс, който да се използва в подкрепа на “специалната военна операция”, тъй като все още не достигат необходимите доброволци.

Трудът на затворниците вероятно ще бъде особено търсен от производителите на сравнително нискотехнологични оръжия, какъвто е “Уралвагонзавод”, които почти сигурно са под силен натиск от Москва да увеличат производството си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели