Русия със заплаха: Предстои Трета световна война, ако Украйна се присъедини към НАТО 

Време за прочитане:1 Минути, 8 Секунди

Русия отново заплашват с Трета световна война (и използването на ядрени оръжия) на фона на информацията, че Украйна може да бъде официално поканена в НАТО. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че всяко „посегателство“ върху окупирания Крим ще бъде равносилно на обявяване на война.

В интервю за руски медии той призна, че влизането на Украйна в НАТО е по-опасно за Руската федерация от влизането в Алианса на Финландия и Швеция, предаде агенция УНИАН.

Украйна в НАТО е по-опасно за нашата страна. И това се дължи на това, което президентът Владимир Путин многократно е казвал – наличието на нерешени териториални спорове, както и различното разбиране за статута на регионите. За нас Крим е част от Русия. И това е завинаги. Всеки опит за посегателство върху Крим е обявяване на война на страната ни. И ако държава-членка на НАТО направи това, това е конфликт с целия Северноатлантически алианс, Трета световна война. Тотална катастрофа”, заканва се Медведев.

Според бившия президент на РФ присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО “не заплашва” Руската федерация с нищо ново. Медведев смята, че тези страни са в “уважителни” отношения с Русия, така че Кремъл не очаква териториални спорове с тях. На 24 февруари Русия започна пълномащабна война срещу Украйна, която продължава и до днес. Украинският полуостров Крим е окупиран от руснаците от 2014 година

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели