Русия сменя заместник-министъра на отбраната, отговарящ за логистиката на руските въоръжени сили

Време за прочитане:54 Секунди

Русия обяви, че сменя най-висшия генерал, отговарящ за логистиката, докато военната ѝ операция в Украйна не натъква на серия от логистични проблеми, предаде АФП.

“Армейски генерал Дмитрий Булгаков е освободен от поста заместник-министър на отбраната и ще бъде заменен от генерал полковник Михаил Мизинцев, който досега е бил ръководител на Националния център за управление на отбраната на Русия, съобщи руското министерство на отбраната в Телеграм.

От министерството съобщиха, че Булгаков се мести на друга работа, но не уточняват на каква.

Мизинцев (60 г.) е в британския списък за санкционирани физически лица заради участието му в обсадата на Мариупол в Украйна, който бе превзет от руските сили през май.

Според някои анализатори материално-техническото снабдяване е най-слабата брънка в руската армия със значими пропуски в логистиката, които създават проблеми още от началото на руската инвазията в Украйна на 24 февруари.

Частичната военна мобилизация, обявена от президента Владимир Путин в сряда, е още едно логистично предизвикателство, тъй като стотиците хиляди запасняци от цяла Русия се нуждаят да бъдат оборудвани и обучени, преди да бъдат пратени на бойното поле, отбелязва АФП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
7
Сподели