Русия се притеснява от саботажи от руснаци, които са срещу войната

Време за прочитане:1 Минути, 23 Секунди

От началото на инвазията си в Украйна, руският президент Владимир Путин използва заплахата от ескалация за използването на ядрени оръжия като средство за възпиране на западната подкрепа. Той цели да всее страх в Европа като средство за подкопаване на солидарността с Киев. И тъй като армията му не успява да удържи успехите, които първоначално постигна в южната и източната част на Украйна, тези заплахи стават по-силни.

Ръководството на Русия обаче, е все по-загрижено от актовете на саботаж, извършени срещу ключова инфраструктура от нейни собствени граждани, които се противопоставят на войната в Украйна, заяви британското Министерство на отбраната.

Кремъл е разтревожен, че вътрешната опозиция е нараснала до степен, в която антивоенните групи извършват актове на физическо увреждане, каза Министерството на отбраната, позовавайки се на взривяването на влакова линия в руския регион Белгород в понеделник.

Това се случи след като Украйна каза, че силите на Владимир Путин сега се окопават за “най-тежките битки” в стратегическия южен град Херсон, който беше анексиран от Русия след фиктивен референдум миналия месец.

“Руснаците укрепват групировката си там”, каза Олексий Арестович, съветник на Володимир Зеленски. “Това означава, че никой не се готви да се оттегли. Напротив, най-тежките битки ще се водят за Херсон.”

По-рано Русия каза на Съвета за сигурност на ООН, че Украйна се готви да използва “мръсна бомба”, твърдение, широко отхвърлено от западни и украински официални лица като претекст за засилване на войната.

Кремъл се съсредоточи върху унищожаването на възможно най-голяма част от критичната гражданска инфраструктура на Украйна. Москва използва комбинация от ракетни атаки и атаки с дронове, за да се насочи към големите украински градове, включително столицата Киев, и електрическата мрежа на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
5
Сподели