Русия предупреждава за „игри“ около своя западен ексклав

Време за прочитане:47 Секунди

Заместник-министърът на външните работи Александър Грушко се надява, че „здравият разум“ няма да позволи на Европа да блокира Калининград

Москва предупреди съседните европейски държави срещу затварянето на границите им с Русия и Беларус, като посочи, че подобен сценарий би означавал блокада на най-западния ексклав на Русия – Калининград.

По-рано тази седмица латвийски и литовски официални лица направиха изявления относно възможното затваряне на границите им с Русия и Беларус в отговор на военната операция на Москва в Украйна.

В сряда, коментирайки въпроса, руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко изрази надежда, че „здравият разум“ ще попречи на европейците да „играят с огъня“. Подобна мярка би лишила жителите на Калининград от възможността да достигнат по суша до основната територия на Русия.

„Много се надявам, че здравият разум в Европа няма да позволи да се играят игри около Калининград. Мисля, че много хора разбират, че това е игра с огъня”, каза зам.-министърът пред медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели