Русия обяви пълна победа в Мариопул

Време за прочитане:45 Секунди

Руското правителство обяви победа в продължилата месеци битка за украинския град Мариупол. Последните бойци, защитаващи „Азовстал“, са се предали, твърдят в Москва. От металургичния комплекс са излезли 531 украински военни, казват от Министерството на отбраната.

Новината беше потвърдена и от президента Володомир Зеленски, който обясни, че на последните защитници е било дадено разрешение от военното командване да напуснат. До момента не е ясно къде са ги отвели руските военни. В Киев се надяват те да бъдат върнати в родината си в рамките на размяна на военнопленници.

„Каним нашите държави-партньори да подпишат многостранно споразумение и да създадат механизъм, споде който всеки, който е пострадал от руските действия може да получи компенсация за всички загуби. Въз основа на такова споразумение, руски авоари под юрисдикцията на партньорските държави трябва да бъдат конфискувани или замразени, а след това прехвърлени в специален фонд, чрез който да бъде компенсиран всеки, който е пострадал”, заяви Зеленски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
14
Сподели