Русия заплаши да изпепели Швеция и Финландия

Време за прочитане:55 Секунди

Шефът на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин отправи страшни заплахи с ядрени удари срещу Швеция и Финландия заради присъединяването им към НАТО, предаде УНИАН.

След това руската космическа агенция публикува съобщение, в което заплаши останалия свят и дори публикува координатите на основни стратегически обекти: централата на НАТО, Белия дом, Пентагона и др. Това далеч не са първите заплахи от устата на руския политически и дори медиен елит. Всичко започна от самия президент Владимир Путин, който открито обяви възможен ядрен удар.

Лента.ру цитира думи на Рогозин, който казва, че разполагането на военни бази на НАТО на границата с Русия няма да защити нито Финландия, нито Швеция. Коментарът му бе направен в отговор на думи на кмета на финландския град Лапеенранта, който призова за разполагането на натовска база там. Градът се намира в провинция Южна Карелия, граничеща с Руската федерация.

Заради руската военна агресия срещу Украйна двете скандинавски държави – Швеция и Финландия, които в продължение на десетилетия поддържаха военен неутралитет, подадоха документи за влизане в НАТО. Алиансът обеща да задейства бърза процедура по ратифицирането на договора, за да защити тези страни от евентуална руска инвазия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели