Русия въвежда начално военно обучение в училищата

Време за прочитане:57 Секунди

От следващата година в училищните програми на Русия ще бъде въведен курс за начално военно обучение, предаде Анадолската агенция, цитирайки руският министър на образованието Сергей Кравцов.

Курсът ще бъде включен в предмета “Основи на безопасността на живота” (ОБЖ) като част от задължителната училищна програма, заяви Кравцов.

“Курсът ще бъде в рамките на задължителния предмет ОБЖ”, каза министърът.

Учениците ще научат за военни учения, лични предпазни средства и първа помощ, оръжия и как да ги използват, основите на стрелбата и използването и разполагането на ръчни гранати.

Освен това гимназистите ще научат как да действат в съвременния бой с комбинирани оръжия, както и състава и въоръжението на мотострелково отделение на бойна машина на пехотата, инженерно оборудване на войника и тактика за копаене на окопи.

Руското министерство на отбраната одобри концепцията и определи, че най-малко 140 часа трябва да бъдат отделени на новия модул през последните две години на обучение.

В момента руското Министерство на образованието работи по програмата, а учителите ще преминат обучение, отбеляза той. Първоначално ще се преподава като пилотна програма, преди да получи окончателното одобрение.

Според министърът се очаква курсът да бъде завършен до 1 януари 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели