,,С въоръжена охрана, може и с пластични операции”. Ружа Игнатова вече е сред най-издирваните от ФБР

Време за прочитане:1 Минути, 26 Секунди

Българката Ружа Игнатова вече е в Топ-10 на най-издирвани бегълци от ФБР. Тя е обявена за издирване за участие в мащабна измама. ФБР предлага награда от 100 хил. долара за информация, която да доведе до ареста й.

OneCoin е компания, основана през 2014 г. от Ружа Игнатова със седалище в София. Офисът се намирал на площад “Славейков”, срещу Софийската градска библиотека. Игнатова е оглавявала OneCoin до октомври 2017 г.

OneCoin работи като многостепенна маркетингова мрежа, чрез която членовете получават комисиони за ангажиране на нови членове, които закупуват криптовалутата. OneCoin твърди, че има повече от 3 милиона членове по цял свят, като плаформата продължава да работи.

През 2017 г., САЩ обвинила Ружа Игнатова и брат й Константин за организирането на финансова пирамида с цел измами с криптовалута и пране на пари. Става въпрос за дейността на мрежата от компании, стоящи зад името OneCoin – едноименната българска криптовалута, донесла на основателите си милиардни печалби през последните години.
Смята се, че чрез компанията OneCoin са извършени измами за над 4 млрд. долара чрез продажбата на фалшива криптовалута.

В разпространената обява за издирване се казва, че се предполага, че „Игнатова пътува с въоръжена охрана и/или сътрудници. Игнатова може да е имала пластична операция или да е променила външния си вид по друг начин“. Тя е в неизвестност от няколко години.

„Криптокралицата“ Ружа Игнатова с мезонет за над 13 млн. лири в Лондон
Ружа Игнатова изчезва безследно през октомври 2017 г. ФРБ губи следите ѝ след полет от София за Атина. Пътуване, определено от американските власти като „необичайно“. Те дори имат подозрения, че Ружа се е възползвала от теч на информация, за да избегне евентуален арест. От тогава тя не се е появявала нито публично, нито във виртуалното пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели