Риши Сунак: Държавата не може да реши всичките ви проблеми

Време за прочитане:1 Минути, 29 Секунди

Хората не могат да очакват държавата да оправи проблемите на всички. Това заяви новият английският премиер Риши Сунак в интервю за “Times”. Той посочи, че иска да възвърне общественото доверие, като бъде честен за степента на предстоящите икономически трудности.

В първото си голямо интервю за The Times Сунак каза, че осъзнава безпокойството на хората относно рязко нарастващите плащания по ипотеки и добави, че ще направи абсолютно всичко, което може, за да “е справи с този проблем. Той поясни обаче, че има ограничение за държавна намеса. Сунак призна, че доверието в Консервативната партия е било накърнено от „захарния“ бюджет на неговата предшественичка Лиз Тръс.

Той каза пред The ​​Times, че работата му е била да възстанови икономическото доверие и да си върне доверието, но каза, че е „уверен“, че обществеността ще оцени бюджета му на 17 ноември като „справедлив и състрадателен“.

Министър-председателят и неговият канцлер Джереми Хънт се готвят да обявят 50 милиарда британски лири данъчни увеличения и съкращения на разходите в опит да балансират.

Правилно е, че сме честни за компромисите, пред които сме изправени. Сега всички говорят за заеми, всички оценяват, че правителството не може да направи всичко, добави премиерът.

Сунак отказа да коментира дали стои зад обещанието в манифеста на торите да не повишава данъка върху доходите, ДДС или националното осигуряване. Той бе категоричен, че няма да засегне темата за данъчната политика в интервюто.

Запитан дали обмисля предложението за общ билет с Борис Джонсън в последните избори за ръководство на партията, Сунак заяви, че е бил “много ясен с Джонсън относно факта, че имам силна подкрепа от колеги в парламента и смятах, че съм най-добрият човек, който да свърши работата.

Сунак стана министър-председател на Великобритания миналия месец, поемайки поста по време на една от най-бурните епохи в британската политическа история.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели