Рейтингът на Тръмп изостава

Време за прочитане:1 Минути, 37 Секунди

Рейтингът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп значително изостава от този на губернатора на Флорида Рон Десантис по данни от социологическо проучване на подкрепата за потенциални кандидати за президентската номинация на Републиканската партия, предаде ДПА.

Месец след неубедителния старт на кампанията си, Тръмп има подкрепата на само 38% от потенциалните гласоподаватели на предварителните избори на Републиканската партия. Десантис получава подкрепата на 52% от участниците в проучването, публикувано вчера във в. “Уолстрийт джърнъл”. По информация от проучването Тръмп води сред хората, които се описват като “много консервативни” и тези, които нямат висше образование, а Десантис има преднина сред гласоподавателите, които се описват като “донякъде консервативни” и тези, които имат висше образование. По данни от проучването 86% от републиканците дават положителна оценка на Десантис, което е значително повече в сравнение със 71%, които оценяват положително Тръмп. Проучването е обхванало около 1500 гласоподаватели и максимално допустимата грешка е 2,5%.

Губернаторът на Флорида изпреварва Тръмп не само сред общия електорат, но и сред тези републикански настроени избиратели, които са били базата на бившия президент.

„Републиканците и консервативните независими все повече искат Тръмпизъм без Тръмп.“

Десантис беше сравнително мълчалив относно това дали планира да се кандидатира в сравнение с някои други възможни кандидати, но ранните проучвания постоянно показват, че той е най-подкрепяната алтернатива на Тръмп в първичните избори на Републиканската партия. 

Проучването беше публикувано ден след като данни от друго допитване на Съфолкския университет и “Ю Ес Ей тудей”, показаха, че Десантис води пред Тръмп с 23 процентни пункта сред гласоподавателите, които подкрепят или клонят към подкрепа на републиканците. И двете проучвания разглеждат варианта за индивидуален сблъсък с Десантис, въпреки че на първичните избори вероятно ще има множество кандидати. Трудно е да се предвиди как участието на другите кандидати в надпреварата би повлияло на подкрепата за Тръмп и Десантис, посочва ДПА.

Същевременно Тръмп намекна, че днес предстои той да направи “ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ” и написа в своята социална медия, че “АМЕРИКА СЕ НУЖДАЕ ОТ СУПЕРГЕРОЙ!”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели