Разменените бебета в „Шейново” се върнаха при биологичните си майки

Време за прочитане:1 Минути, 29 Секунди

Бебета, които бяха разменени в столичната болница „Шейново”, вече са при биологичните си родители, съобщава Нова телевизия. Днес децата навършват точно четири месеца от раждането си. “Церемонията по размяната на децата стана в 11 часа в град София. Беше много вълнуващо. Все пак това е единственият известен за България случай. Двете майки бяха много развълнувани, и колкото и да се твърдеше по медиите, че имат някакъв конфликт помежду си, се оказа че това не е така”, разказа адвокат Стоян Стойков, представляващ едната от майките.

По думите му по доброволното предаване на децата се е работило повече от три седмици. “Правните възможности не са изчерпани, но решихме да го направим по моралния или по-скоро по житейския начин между страните, за да може да се стигне до този щастлив изход за двете семейства”, допълни той. Адвокат Стойков беше категоричен, че е имало абсолютно съдействие и от двете страни за размяната. Той подчерта, че неговата клиентка не е пожелала да се покаже пред медиите досега, за да запази психиката на другите си две деца.

С разменяната на бебетата казусът приключва и до съд няма да се стигне.

Здравният министър Асен Меджидиев потвърди, че децата са били върнати на биологичните им родители. „Изключително щастлив съм, че този проблем е решен”, каза министърът. Той обаче не уточни дали това се е случило с извънсъдебно споразумение, или не.

“Информацията, че бебета са при семействата си, я имам от Изпълнителната агенция “Медицински надзор”, която извърши проверката по случая”, посочи здравният министър. 

За случая стана ясно в края на декември, а от болницата потвърдиха, че е станала грешка в родилното отделение. Директорът на “Шейново” обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките. 

ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
18
Сподели