Радостин Василев се срещна с министъра на културата, младежта и спорта на Косово

Време за прочитане:1 Минути, 20 Секунди

Министърът на млажета и спорта Радостин Василев проведе официална среща с министъра на културата, младежта и спорта на Република Косово Хайрула Чеку. Двамата обсъдиха възможността за подписване на Меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта, който да бъде сключен по време на посещение на министър Василев в Прищина. Радостин Василев се ангажира от българска страна да бъде подготвен проект на текст на документа.

“За мен е удоволствие да бъда в България. Вашата страна има дълга история в спорта. Косово среща трудности в институционален и стратегически план в областта на спорта. България има успехи в спортове, които Косово иска да развива и се надяваме на Вашата подкрепа”, заяви министър Хайрула Чеку.

Василев и Чеку разговаряха и за състоянието на спортната инфраструктура в двете страни. И двамата споделиха, че са изправени пред сериозни предизвикателства по отношение на спортната база.

Радостин Василев изтъкна, че е от изключително значение да се поддържа добро сътрудничество в областта на младежта и спорта между България и Косово.

“Подписването на Меморандум за сътрудничество между двете страни ще бъде приятелски акт, но ще бъде и от полза при обмяната на опит в тези две области”, каза Василев.

Министърът на младежта и спорта връчи на косовския си колега почетен плакет на ММС. От своя страна Хейрула Чеку подари на Радостин Василев фигура, която изобразява спортуваща жена в миналото.

На срещата от българска страна присъстваха още зам.-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и началникът на политическия кабинет Рада Стефанова. Министър Чеку беше придружен от Н. Пр. Делфин Плана, който е посланик на Република Косово в България и началника на политическия кабинет Клодета Красничи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
59
Сподели