Пътнически самолет падна в езерото Виктория

Време за прочитане:57 Секунди

Пътнически самолет на танзанийската авиокомпания “Пресижън ер” (Precision Air) падна днес в езерото Виктория в Танзания, докато се опитваше да кацне на летище в град Букоба, предаде “Ройтерс”, позовавайки се на танзанийските медии.

На мястото на катастрофата са пристигнали спасителни екипи.

Броят на загиналите скочи на 19, каза премиерът Касим Маджалива. Регионалните власти и авиокомпанията по-рано съобщиха, че 26 души са оцелели от 43-мата души на борда на полет PW 494, които са били изтеглени на безопасно място и откарани в болница в крайбрежния град в района на Кагера.

Не е ясно дали 19-те жертви включват спасители, които са се удавили, или дали 48-местният самолет е имал повече хора на борда, отколкото беше разкрито по-рано, каза регионален служител.

„Продължаваме да разследваме, има възможност двама души да не са били на борда, но да са загинали по време на спасителните операции“, каза регионалният комисар на Кагера Алберт Чаламила.

Самолетът, който е излетял от танзанийския град Дар ес Салам, “падна тази сутрин в езерото Виктория поради буря и проливни дъждове”, съобщи държавната радиотелевизионна компания на Танзания.

Танзанийскаят президент Самия Сулуху Хасан призова за спокойствие, докато трае спасителната операция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели