Пътнически автобус падна от мост край сливенското село Жельо войвода

Време за прочитане:53 Секунди

Междуселищен автобус на фирма “Пътнически превози” със 7 пътници е паднал от мост край сливенското село Жельо войвода. При инцидента няма тежко пострадали пътници. По данни на Спешна помощ, една от пътничките е получила лека травма на врата и е откарана за наблюдение в областната болница. На друга, изпаднала в силен стрес, е оказана помощ на място от спешния екип. Останалите четирима пътници не са имали сериозни оплаквания, освен уплахата от преживяното произшествие.

Шофьорът  е получил хипертонична криза, по данни на медиците. В резултат на което е изгубил контрол над управлението. По неговите думи, дошъл е в съзнание, след като са пристигнали екипите на Спешния център и на пожарната. Към момента състоянието му е добро, извършен му е медицински преглед, не са установени охлузвания и наранявания.  Взетата му непосредствено след инцидента проба за употреба на алкохол е отрицателна.

На място е пристигнал и кметът на Сливен Стефан Радев. Общината ще възстанови щетите по мостовото съоръжение. 

Управителят на общинската фирма „Пътнически превози“ Енчо Петров е обяснил, че автобусът е технически изправен, водачът е с дългогодишен опит, без провинения.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
59
Сподели