Путин тренира 3-а световна в Далечния изток, искри хвърчат между участниците

Време за прочитане:1 Минути, 20 Секунди

Истински военни действия с бойни снаряди и ракети се провеждат на полигона Сергеевский в Приморския край на Далечния изток. Учението ”Восток 2022” е генерална репетиция за Трета световна война, смятат военни наблюдатели. На специалния наблюдателен пункт, охраняван от около двеста елитни бойци от Спецназ, присъства руският президент Владимир Путин.

Официални гости има и от страните, които участват в маневрите с над 50 000 бойци и командири,ръководени от руския министър на отбраната Сергей Шойгу и шефът на Генералния щаб ген. Валерий Герасимов.

Участват части и подразделения от Азербайджан, Алжир, Армения, Беларус, Индия, Киргизстан, Китай, Монголия, Таджикистан и Русия, а също Казахстан, Лаос, Мианмар, Никарагуа и Сирия.

В заключителния етап ще се приложат всички видове оръжия, включително оперативно-тактически ракетни комплекси “Искандер-М”. Основните цели са превземане на населено място с масиран удар с артилерия и авиация, както и преминаване в настъпление, а също и разгром на основната група войски на противника.

В някои медии се промъкна информация, че е възникнало напрежение между военни от Армения и Азербайджан, заради старата вражда около Нагорни Карабах. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче информира медиите, че всичко преминава по план и пълен ред.

Искри са прехвърчали и между участниците от Беларус и Казахстан, Индия и Китай.

В крайна сметка командванията са овладели положението.

Наблюдатели смятат, че с това мащабно учение Путин демонстрира пред Запада сила и мощ и прави заявка за следващия етап от войната в Украйна. Чуждите участници пък са му нужни, за да покаже на НАТО, че в евентуален конфликт, разполага със силни съюзници, които макар и разединени помежду си, могат да се обединят в обща военна цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели