Путин готви по-високи данъци за напусналите страната руснаци

Време за прочитане:1 Минути, 0 Секунди

Долната камара на руския парламент подготвя закон за въвеждане на по-високо данъчно облагане за руснаците, които са напуснали страната, както направиха мнозина след началото на войната в Украйна през февруари.

Правилно е да се отменят преференциите за тези, които са напуснали Руската федерация и да се въведе повишена данъчна ставка за тях“, написа председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в Telegram. „Работим по съответните промени в законодателството“.

Броят на руснаците, които са напуснали от началото на войната, не е ясен. Към началото на октомври някои местни медии съобщиха, че до 700 000 са избягали след обявяването през септември на мобилизация, чиято цел беше набирането на 300 000 души, които да бъдат изпратени на бойното поле. Тогава правителството обаче отхвърли това число.

13% данък върху доходите на физическите лица в Русия се удържа автоматично от местните работодатели. Руснаците, работещи в чужбина, трябва да плащат данъка самостоятелно, е оценката на Федералната данъчна служба на Русия.

“Напълно разбираемо е защо са избягали”, каза Володин. “Тези, които са разбрали, че са направили грешка, вече са се върнали. Останалите трябва да разберат: огромното мнозинство от обществото не подкрепя техния акт и смята, че те са предали страната си, роднините и приятелите си.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели